ניהול משברים בארגונים

ניהול משברים בארגונים

אמיר זמורה חתום על כמה מההצלחות היותר גדולות בניהול משברים במשק הישראלי. זמורה גם מתמחה בהכנת ארגונים להתמודדות עם מצבי משבר ועשה זאת בהצלחה עם ארגונים קטנים וגדולים כגון: שטראוס עלית, ארומה ישראל, מכון וינגייט, חברות הסלולר, חברות הכבלים ועוד.
בנוסף עובד זמורה עם מנהלים בכירים ואנשים פרטיים לפתרון אישי ודיסקרטי של משברים אישיים או ארגוניים.
אמיר מביא איתו ניסיון ניהולי ושיווקי של 25 שנה, רקע רחב בניהול משברים ומאבקים לארגונים מהמובילים במשק ורקורד שיווקי בבניית מותגים, וניהול יחסי ציבור ותקשורת לתאגידים גדולים. במקביל ניסיון של מעל 10 שנים בפסיכותרפיה וליווי תהליכי צמיחה אישיים וארגוניים. כל אלו בנו את תפיסת העולם והכישורים הייחודיים המחוללים בשטח פתרונות גם במצבים שנראו חסרי פתרון. מבלי להתפשר על המטרות ועל זכותו של ארגון או אדם להאבק על זכויותיו, דרך הניהול המוצלחת ביותר לטווח ארוך היא דרך של שלום. עשרות משברים ומאבקים של ארגונים מהמובילים במשק הישראלי בניהולו של אמיר זמורה מלמדים שהדבר אפשרי.
ממשבר ומאבק
אל פתרונות של שלום והרמוניה
להלן 5 המלצות והצעות אליך המנהל ואליך המנהלת:

באמצע משבר, מה ניתן לעשות?
כשמשבר פורץ, המוניטין של הארגון נמצא בסכנה. חשוב להכיר במשבר ולקחת אחריות על ניהולו. חשוב גם לקחת אחריות על התפיסה של הלקוח את הארגון - ללא קשר לשאת האשמה במשבר. כשהארגון שלך מצוי במשבר טוב שיש איתך מומחה מנוסה ומחויב, אדם שאפשר לפרוס בפניו את כל העובדות ולסמוך עליו שייראה את התמונה המלאה ויאפשר לצוות הניהולי ולארגון כולו לחצות את המישברים ולהגיע לחוף מבטחים.

כיצד אפשר למנוע משברים?
באמצעות ניהול סיכונים והכנת ארגונים להתמודדות עם מצבי משבר ניתן למנוע משברים. סכנה גדולה קיימת בארגונים שבהם מנכ"ל מתמודד לבד עם משברים ומאבקים לכן הכנת ארגונים למצבי משבר כוללת יצירת צוות ניהול משברים הפועל באופן שוטף. כשעובדים לפי הנוהל אנחנו מכבים פעם אחר פעם, בעזרת כוס מים, תקלות שבעבר היו מתלקחות למימדי ענק. חשוב לא פחות הוא להעביר את כל עובדי הארגון ע"י הדכרות מתאימות למצב של תשומת לב, מודעות וקשב. אלו כלים חזקים לצמיחה ולאיתור הזדמנויות.

כיצד ניהול שוטף של משברים מחזק את הארגון?
טיפול נכון במשבר יכול למזער נזקים אולם לא למנוע אותם. רק ניהול שוטף ועבודה נכונה עם צוות הארגון לאורך זמן יוצרים מצב בו אירועים עם פוטנציאל משברי לא צומחים לכדי משבר. מצב זה מוביל לירידה דרמטית בתביעות משפטיות ובחשיפה שלילית לתקשורת.

כיצד ארגון קטן יכול להיערך למניעת משברים?
לארגונים קטנים, שאינם יכולים להרשות לעצמם ליווי קבוע של מומחה לניהול סיכונים והתמודדות עם מצבי משבר, ההמלצה היא לערוך הדרכה של מספר שעות לכל הצוות הניהולי. ההדרכה נותנת את הכלים הבסיסים הנדרשים. זהו מידע שבעת מבחן מוכיח שוב ושוב את ערכו הגדול.

מה עוד אפשר לעשות כדי להתכונן לשעת צרה?
מומלץ להתאמן על ניהול משבר. ההתנסות היא ביום של "משחק מלחמה". יום הפעילות הזה נערך בתוך משרדי הארגון ומאפשר לכל הדרגים להתנסות ולהתמודד עם מצב משבר. כל משבר הוא שונה לחלוטין מאלו שהיו לפניו או יהיו אחריו, יחד עם זאת ההוכחות מראות כי צוות ניהולי שהתמודד בהצלחה עם משבר אחד סיכוייו גדלים לאין שיעור בהתמודדות עם המשבר הבא. יום של "משחק מלחמה" מאפשר לצוות הניהולי ולארגון להתנסות באתגרים וללמוד את הנהלים והעקרונות הבסיסים המאפשרים להביא כל משבר לידי סיום מוצלח. "משחקי מלחמה" כאלו נערכו ע"י זמורה בחברות וארגונים גדולים כמו במשרד החוץ ובשטראוס וגם בחברות קטנות ועמותות.

אתם מוזמנים להרשם ולקבל את "המדריך הישראלי לניהול משברים" ישירות מהאתר וללא תשלום.

אם החלטת שהגיע הזמן שאתה או הארגון שלך יהיה מוכנים להתמודדות עם מצבי משבר
Share by: